centrum voor osteopathie
guido heijnsbroek osteopaat DO-MRO

Over ons  

Ik ben al bijna 30 jaar bezig met het behandelen van patiënten. Eerst als fysiotherapeut en daarna vanaf oktober 2003 als osteopaat.

Ik heb voor de osteopathie gekozen omdat dit beroep mij meer mogelijkheden geeft om de klachten van mensen te begrijpen en te behandelen. Niet alleen maar de spieren en de gewrichten, maar osteopaten hebben ook kennis van de organen, de schedel en het zenuwstelsel. Alleen kennis van deze structuren is niet voldoende maar osteopaten hebben ook geleerd hoe je problemen aan deze structuren kunt benaderen en behandelen. Ook niet te vergeten de onderlinge beïnvloedingen van deze structuren.

Tegenwoordig werk ik volgens het principe van Frank de Bakker. Deze osteopaat heeft eigenlijk de osteopathie 'herschreven'. Hij is terug gegaan naar de embryologie en het hele proces dat daar ontstaat nieuw onderzocht en bekeken en heeft daarbij gezien dat ons ontstaan en onze ontwikkeling van een embryo anders geïnterpreteerd moet worden dan dat men ooit gedacht had. Deze inzichten hebben geleid tot een totaal nieuwe zienswijze van hoe wij osteopaten de klachten moeten benaderen en behandelen. Sterker nog: de zienswijze van de westerse geneeskunst moet worden herzien. 

Samenwerken is belangrijk. Daarom runnen wij deze praktijk met z’n tweeën, want de afspraken maakt u met mijn echtgenote en maatje Corinda. Zij is de draaiende spil in dit geheel en verzorgt verder de administratie. 

 

De praktijk

Ons team

Guido Heijnsbroek, Osteopaat D.O.

Guido Heijnsbroek, Osteopaat D.O.

Uw osteopaat

Corinda Heijnsbroek-Schormans

Corinda Heijnsbroek-Schormans

Administratie en afspraken